Leestijd: 2 minuten

Een eenvoudige en effectieve manier om jouw doelen te bereiken 

 

 

Een eenvoudige en effectieve manier om jouw doelen te bereiken: waarom de kleine dingen ertoe doen. 

“Sic parvis magna” was het motto van Sir Francis Drake en hij bedoelde waarschijnlijk: “uit kleine dingen komen grote dingen”. 

Je kunt besluiten dat je wilt afvallen. In plaats van jezelf te verplichten om een zeer streng dieet te volgen of zeven dagen per week naar de sportschool te gaan, kun je besluiten om elke dag iets te doen. Je zult elke dag iets doen, wat er ook gebeurt, al is het maar vijf minuten stretchen, sap maken of meer water drinken. 

Misschien wil je je relatie verbeteren. Dan onderneem je elke dag actie, en die actie kan zijn; gewoon je partner complimenteren, hem/haar ervan bewust maken dat je haar/hem hebt opgemerkt: “Ik vind het geweldig dat je dit deed”. 

Het enige dat belangrijk is, is dat je elke dag actie moet ondernemen in de richting van je doelen. En het is eigenlijk beter om elke dag een klein ding te doen, want dan begin je echt te voelen dat je slaagt. De acties die je dagelijks onderneemt, bepalen het soort persoon dat je wordt, het soort leven dat je leidt, het soort succes dat je hebt. 

Het is niet moeilijk en het is niet de actie, het is de consistentie om elke dag iets te doen waardoor je een winnaar wordt.  

Op het moment dat je je vastlegt om elke dag actie te ondernemen, elimineer je uitstelgedrag uit je leven. 

Oefen hoe je jouw doelen kunt bereiken: 

Schrijf de actie op die je elke dag gaat ondernemen in de richting van je doelen. Misschien is er voor elke dag een andere actie, dat is prima. Door elke dag actie te ondernemen, ga je in de richting van je doelen, en terwijl je naar je doelen gaat, komen je doelen ook naar jou toe. Waar je naartoe gaat, komt veel sneller naar je toe als je elke dag actie onderneemt. 

En hier voor jou als extraatje tips van Tony Robbins , een van de beste life coaches ter wereld.