Leestijd: 8 minuten

Hoe Life Coaching werkt en jouw leven kan veranderen.

 

Iedereen kent coaching: onze favoriete atleten van wereldklasse zouden niet zijn waar ze nu zijn zonder uitzonderlijke sportcoaching. Veel CEO’s, ondernemers, bedrijfsleiders, leidinggevenden en zakelijke professionals zouden niet zo succesvol zijn zonder zakelijke coaching. Maar er is een ander type coaching dat voor veel mensen vreemder in de oren klinkt: life coaching.

 

Wat is een life coach?

De definitie van life coach is iemand die professioneel is opgeleid om jou te helpen jouw volledige potentieel te maximaliseren en de gewenste resultaten te bereiken. Life coaches zijn als een ondersteunende vriend en een vertrouwde adviseur in één. Een life coach is iemand die je zal pushen om je doelen te identificeren, je verantwoordelijk te houden en je tijdens je reis aanmoedigen om een ​​betere versie van jezelf te worden.

 

Life coaches volgen een uitgebreide training die hen leert de juiste vragen te stellen, effectief te communiceren en tot de kern van jouw behoeften en verlangens in het leven te komen. Ze zijn vaak getraind in een specifieke coachingmethode, zoals ikzelf in de “resultaten-coaching” (NAC) van Tony Robbins.

 

Wat doet een life coach?

Een life coach stimuleert en adviseert klanten over een reeks professionele en persoonlijke kwesties. Life coaching is iets anders dan het geven van advies, overleg, counseling, begeleiding en het toedienen van therapie. Je huurt een coach in om je te helpen met specifieke professionele projecten, persoonlijke doelen en transities.

 

Een goede life coach helpt je te groeien door je huidige situatie te analyseren, beperkende overtuigingen en andere potentiële uitdagingen en obstakels waarmee je te maken hebt te identificeren en een aangepast actieplan op te stellen dat is ontworpen om je te helpen specifieke resultaten in je leven te bereiken.

 

De relatie tussen een cliënt en zijn life coach is meer een creatief partnerschap dan een eenrichtingsverkeer. 

Vanaf jouw eerste ontmoeting zul je zelf ook aan de slag moeten:

 

 • Identificeer, verduidelijk en creëer een visie voor wat je wilt.
 • Gebruik de expertise van jouw coach om doelen indien nodig aan te passen
 • Moedig zelfontdekking en groei aan
 • Koester en roep strategieën en een actieplan op op basis van wat het beste past bij jouw doelen, persoonlijkheid en visie
 • Stimuleer verantwoordingsplicht om de productiviteit te verhogen

De life coach ondersteunt je hierbij.

 

Wat zijn de voordelen van een life coach?

De exacte definitie van Life Coaching en de voordelen die je ervaart, zijn afhankelijk van jouw specifieke doelen. Enkele van de meest voorkomende gebieden waarop klanten verbeteren tijdens life coaching:

 

 • Doelen identificeren en een visie op succes definiëren
 • Opstellen van professionele en persoonlijke groeiplannen
 • Beperkende overtuigingen identificeren
 • Werken aan financiële onafhankelijkheid
 • Balans tussen werk en privé vinden
 • Beknopter en effectiever leren communiceren
 • Professioneel en persoonlijk krachtigere verbindingen tot stand brengen
 • Verbetering van relaties en communicatieve vaardigheden
 • Promoties krijgen
 • Gewichtsverlies en / of fitnessdoelen bereiken
 • Een nieuw bedrijf starten of een bestaand bedrijf laten groeien
 • Managen van een belangrijke levens- of zakelijke transitie
 • Kernwaarden verwoorden

Uiteindelijk stelt life coaching je in staat om je potentieel op elk gebied te maximaliseren. Onderzoek toont aan dat coaching en training een veel effectievere combinatie is dan alleen trainen. Alleen training kan de productiviteit met 22,4% verhogen, maar in combinatie met wekelijkse life coaching wordt de productiviteit met 88% verhoogd.

 

Hoe werkt de life coaching?

 

Nu we het antwoord weten op de vraag “Wat is een life coach?”, Gaan we dieper in op wat je precies kunt verwachten. Life coaching werkt doorgaans in een specifiek, gestructureerd formaat, hoewel jouw coach uiteindelijk samen met jou een actieplan op maat zal maken.

 

Eerst werk je samen met je life coach om je visie te definiëren. Je coach zal je vragen stellen zoals:

 

Wat is het dat jou echt drijft? Wat is de basis van jouw doelen? Na het beantwoorden van die vraag werk je samen met je coach om barrières en beperkende overtuigingen te identificeren die je hebben tegengehouden. Welke negatieve dingen heb je jezelf vertelt? Hoe hebben deze patronen je in de weg gestaan ​​en hoe kun je er voorbij komen? Ten slotte stellen jij en je coach uitdagende, maar haalbare doelen. Jouw coach zal ervoor zorgen dat je  geen genoegen neemt met beperkte doelen of te negatief bent bij het beoordelen van jouw positie door je te helpen jouw lange- en korte termijndoelen af ​​te stemmen op jouw kernwaarden.

 

Door jouw huidige positie te beoordelen, kunnen jij en jouw life coach jouw voortgang meten en huidige en mogelijke obstakels identificeren. Na deze belangrijke stap zullen jij en je coach je bronnen en alle beschikbare acties bekijken om een ​​actieplan op te stellen. Jij beslist vervolgens welke specifieke stappen je gaat ondernemen en wanneer je deze gaat ondernemen. Je bereidt je voor op mogelijke obstakels en besluit hoe je ermee om moet gaan. Op dit moment zorg je ervoor dat elke stap je einddoelen ondersteunt, terwijl je coach je helpt op het goede spoor en je voortgang volgt. Als je plan op enig moment moet worden aangepast, zal je coach je hiermee ook helpen, waardoor je betrokken kunt blijven.

 

Wie moet overwegen om met een life coach te werken?

 

Iedereen die morgen meer wil doen dan vandaag kan, zou moeten overwegen om een ​​life coach in te huren. Life coaching-klanten zijn doorgaans ambitieuze mensen die hun output willen verbeteren en meer groei willen zien – en ze willen die dingen snel en zo goed mogelijk doen.

 

Allerlei mensen gebruiken life coaches, waaronder acteurs, bedrijfsleiders, creatievelingen, ondernemers, leidinggevenden, huisvrouwen, managers, professionals, eigenaren van kleine bedrijven en startup-pioniers. Deze mensen herkennen allemaal een kloof tussen waar ze zijn en waar ze willen zijn en wenden zich tot een life coach wanneer ze hulp nodig hebben bij het bereiken van hun doelen.

 

Als je jezelf afvraagt: “Wat doet een life coach en heb ik er een nodig?”, Dan is het waarschijnlijk dat coaching je ten goede komt. Hier zijn nog een paar tekenen:

 

 • Je zit vast in zelfvernietigende gewoonten zoals overmatig drinken of te veel eten. 
 • Je innerlijke zelfbeeld is erg negatief
 • Je hebt onlangs een grote verandering in je leven doorgemaakt of je hebt een stressvolle gebeurtenis meegemaakt
 • Je lijdt aan faalangst die je ervan weerhoudt je doelen te bereiken

Herken je jezelf hier? Neem vandaag de beslissing om contact op te nemen met Good Health Power Life  Coach en begin aan de reis naar een gelukkiger, zelfverzekerder en tevredener zelf.

 

Het voordeel van Good Health Power Life Coach:

 

Good Health werk met “resultaten coaching” (NAC model).

 

In tegenstelling tot andere coachingprogramma’s gaat mijn coaching verder dan alleen strategie en mentoring. Als je merkt dat je je afvraagt: “Wat is een life coach?”, Stel dan deze vraag: “Wat is een resultaten-coach en wat kunnen ze voor mij doen?” Je resultaten-coach helpt je om in de best mogelijke mentale toestand te komen om je doelen te bereiken. Je coach weet dat de geest de sleutel is tot je succes.

 

Zelfs een geweldige strategie zal niet slagen zonder de juiste mentaliteit om deze te implementeren. Als resultaten coaches ken ik de geheimen en zal je helpen jouw persoonlijke succes te definiëren en te ontdekken. Good Health is gespecialiseerd in het helpen identificeren van slechte gedachten en gedrag, het doorbreken van negatieve patronen en het stimuleren van uw gewenste resultaten.

 

Wat onderscheid Good Health Power Life Coach?

 

Er zijn veel verschillende soorten life coaches om uit te kiezen. Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop een resultaten-coach jou kan helpen jouw leven te transformeren.

 

Krijg duidelijkheid in jouw doel – Krijg duidelijkheid en concentreer je op de doelen en doelstellingen die jouw leven het komende jaar radicaal zullen veranderen.

Bereik jouw gezondheids- en fitnessdoelen – Voel meer energie, meer vitaliteit en meer verantwoordelijkheid van een coach die jou pusht. Blijf toegewijd voor echte resultaten en begin het leven te leiden dat jij wenst.

 

Start passie in jouw relaties – Verwijder overtuigingen die je saboteren uit echte verbinding en ontdek de sleutel tot vervulling in relaties. Ontdek hoe jij  beperkende overtuigingen over jouzelf en jouw partner kunt doorbreken.

Wordt een effectievere leider van je eigen leven – Doorbreek beperkingen en krijg de vaardigheden om anderen te overtuigen, te inspireren en contact te maken met anderen.

Bereid je voor op verandering – Maak gebruik van moed, kracht, passie en vertrouwen om elke uitdaging of onverwachte verandering te overwinnen die het leven je te bieden heeft.

Laat jouw bedrijf groeien – Verbind je in tijden van onzekerheid en stap uit jouw comfortzone om verkoop en winst te stimuleren.

 

Zijn er redenen om niet voor life coaching te kiezen?

Hoewel life coaching voor veel mensen enorme resultaten oplevert, is het niet per se voor iedereen geschikt. Als je vraagt: “Wat doet een life coach?”, Moet je je ook afvragen wat een life coach niet doet. Hier zijn een paar scenario’s waarin life coaching misschien niet voor jou werkt:

 

Je wilt onmiddellijke resultaten

De beste dingen in het leven zijn niet gemakkelijk, maar ze zijn het waard om voor te werken. Als je op zoek bent naar een onmiddellijke transformatie, kunt je het beste nu meteen beseffen dat zoiets niet bestaat. Net zoals het bereiken van het lichaam dat je wilt, een bedrijf opbouwen en uiteindelijk van je leven een meesterwerk maken, kost life coaching tijd en toewijding om resultaten te zien.

 

Je hebt een psychische aandoening

Life coaches vervullen veel rollen, maar het zijn geen therapeuten, psychologen of psychiaters. Ze zijn getraind om vragen te stellen en je te helpen jouw mentaliteit te onderzoeken en obstakels te overwinnen, maar ze kunnen geen oplossing bieden voor psychische problemen zoals depressie of ernstige angststoornissen, ondanks dat ze daarbij meestal wel een goede ondersteuning naast kunnen zijn. Raadpleeg een arts als je  denkt dat je een aandoening hebt.

 

Je hebt geen aansluiting met je coach

Nooit het gevoel hebben dat je bij een life coach moet blijven die je niet echt leuk vindt. Coaches zijn individuen: ze hebben persoonlijkheidskenmerken en verschillende sterke en zwakke punten die mogelijk niet overeenkomen met die van jou. Je hoeft een hele coachingmethode niet op te geven als je vindt dat je coach niet goed bij je past. De meeste coaches, waaronder Good Health, werken graag met je samen om iemand te vinden die bij je past.

 

Misvattingen over life coaching

Nu je de definitie van life coach kent en weet wat hij voor je kan doen, is het tijd om de vele misvattingen en mythen over life coaching te onderzoeken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende.

 

“Iedereen kan een life coach worden en coaches hebben geen training nodig.” Dit is niet het geval. Goede life coaches moeten de juiste mix van expertise en bekwame inleving bezitten. Dit zorgt ervoor dat ze klanten op de juiste manier kunnen aanmoedigen bij het bepalen en oplossen van de kernproblemen die in elk geval aandacht verdienen. Als coach van Good Health heb ik meer dan 250 uur training, zodat ik over alle vaardigheden beschik die nodig zijn om jou te helpen jouw leven te transformeren. Bovendien heb ik voldoende bewezen succes in mijn eigen leven waarbij ik de coach principes dagelijks in de praktijk breng.

 

“Coaching is als therapie zonder vergunning.” Wie op zoek is naar een definitie van een life coach, vraagt ​​zich vaak af wat het verschil is tussen dit en therapie. Life coaching is gericht op jouw heden en jouw toekomst. Coaching accepteert je huidige realiteit en probeert je resultaat in de toekomst te verbeteren. Life coaches zijn geen gezondheidswerkers en stellen geen diagnose bij je. Therapie daarentegen concentreert zich op je verleden en kijkt naar acties en patronen uit het verleden. Het is analytisch, maar niet actiegericht.

 

“Coaching is alleen voor mensen die problemen hebben of die op eigen kracht niet kunnen slagen.” Terugkomend op de gelijkenis van de atleet, is life coaching voor iedereen die zijn prestaties wil verbeteren – of je nu vooruitgang wilt boeken op het werk of zinvollere persoonlijke contacten wilt leggen. Zelfs de meest bekwame, succesvolle mensen kunnen baat hebben bij coaching en er zijn verschillende soorten life coachtechnieken die kunnen helpen in alle verschillende levensfasen.

 

“Coaches laten je luchten, dan geven ze advies.” Coaches moeten over goede luistervaardigheden beschikken, maar hoogwaardige coaching is veel meer dan advies geven. Het vereist dat de coach kan putten uit een diepe basis van kennis, ervaring en training om unieke oplossingen voor elk scenario te bedenken en samen met de klant deze te implementeren. Coaches zijn objectief en zullen onbevooroordeelde meningen geven over hoe jij jouw doelen kunt bereiken. Ze werken met jou samen om innerlijke blokkades te identificeren en op te lossen, zodat jij uiteindelijk jezelf kunt coachen.

 

Er is een reden dat life coaching het op één na snelst groeiende beroep ter wereld is – omdat het voor mensen werkt. De echte definitie van een life coach is een toegewijde professional die de juiste training en hulpmiddelen heeft om jou te helpen elk doel te bereiken. Weinig mensen kunnen eerlijk zeggen dat ze elke dag al op de top van hun kunnen presteren. Als je klaar bent om je menselijke potentieel echt te maximaliseren en je leven naar een hoger niveau te tillen, dan is het tijd om een life coach te zoeken.