Leestijd: 2 minuten

Voel jij je niet gemotiveerd? 

Dan herken jij je waarschijnlijk wel in een van de volgende dingen:

Je hebt geen zin om iets te doen

Je hebt eigenlijk nergens zin in. Je doet wel dingen, maar niet echt omdat je er zin in had, maar meer omdat het moest of omdat het is wat je altijd doet.

Je doet op dit moment daarom veel dingen voor je gevoel vanzelf; ‘op de automatische piloot’. Je hebt niet het gevoel dat je dingen echt bewust laat staan met passie doet.

Je voelt je leeg en hebt weinig energie

Dat “automatische piloot gevoel” geeft niet bepaald veel energie. Je voelt je misschien ook regelmatig leeg, suf en energieloos.

Je moet jezelf vaak dwingen, je moet jezelf vooruit trekken om iets gedaan te krijgen. In plaats van dat je het gevoel dat je zou willen hebben; dat je door de dag vliegt en springt. Alles voelt zwaar en lastig.

Je ziet het nut van dingen niet meer in

Doordat alles niet zo lekker loopt en doordat je niet gemotiveerd bent, stel je jezelf vragen. Vragen als:

  • Waarom doe ik de dingen dit?
  • Wat is eigenlijk het nut van het leven?
  • Wat draag ik bij aan de wereld?

Deze gedachten kun je krijgen als je ongemotiveerd bent en nergens zin in hebt. Je voelt je nutteloos en dat motiveert niet echt.

En weet je; dit is allemaal oké.

Want je kunt er iets aan doen. En waarschijnlijk kan ik je wel helpen!

GEMOTIVEERD ZIJN DOOR DOELEN TE STELLEN

Ik heb namelijk goed nieuws: doelen stellen kan voor heel veel motivatie zorgen. Waarom?

Doelen geven je richting

Wanneer je een doel hebt gesteld, weet je waar je naartoe wilt. Je weet welke bergtop je wilt bereiken. En wat moet je doen om daar te komen? Nou, een stap vooruit in de richting van die bergtop zetten. Stap voor stap naar boven klimmen.

Oftewel: als je weet welk doel je wilt bereiken, dan kun je stappen in die richting gaan zetten. Je weet hoe je je tijd zinvol kunt besteden, namelijk met het zetten van die stappen in de richting van waar jij naartoe wilt.

Doelen geven je iets om naartoe te streven

Doelen geven je automatisch het idee dat je je tijd zinvol en nuttig besteed. Immers, alles wat je doet om dat doel te bereiken is nuttig. Je voelt jezelf nuttiger, want je leeft naar iets toe. Wat je doet is nuttig want het helpt je om je doel te behalen.

Doelen zijn een mooi vooruitzicht

Als het goed is, is het doel dat je wilt bereiken iets wat je graag wilt. Het is een mooi vooruitzicht van waar je in de toekomst wilt zijn. Het idee dat je daar kunt komen en dat ook echt bezig bent met daar te komen, kan je heel erg motiveren. En voor je ’t weet is het er, dat gemotiveerde gevoel!

Ga je mee aan de slag?

 

contact@good-health.nl

0685223030