Leestijd: 6 minuten

Wat en hoe?

Voor wat kun je bij me terecht en hoe doen we dat?

Wat … (waarvoor)

(Uiteraard ondersteun ik je ook bij jouw onderwerpen die hier niet omschreven worden.)

Life Coaching Relatie Coaching HSP Coaching Stress Coaching

Life coaching

De exacte definitie van Life Coaching en de voordelen die je ervaart, zijn afhankelijk van jouw specifieke doelen. Enkele van de meest voorkomende gebieden waarop cliënten verbeteren tijdens life coaching:

 

 • Doelen identificeren en een visie op succes definiëren
 • Opstellen van professionele en persoonlijke groeiplannen
 • Beperkende overtuigingen identificeren
 • Werken aan financiële onafhankelijkheid
 • Balans tussen werk en privé vinden
 • Beknopter en effectiever leren communiceren
 • Professioneel en persoonlijk krachtigere verbindingen tot stand brengen
 • Verbetering van relaties en communicatieve vaardigheden
 • Promoties krijgen
 • Gewichtsverlies en / of fitnessdoelen bereiken
 • Een nieuw bedrijf starten of een bestaand bedrijf laten groeien
 • Managen van een belangrijke levens- of zakelijke transitie
 • Kernwaarden verwoorden

Uiteindelijk stelt life coaching je in staat om je potentieel op elk gebied te maximaliseren. Onderzoek toont aan dat coaching en training een veel effectievere combinatie is dan alleen trainen. Alleen training kan de productiviteit met 22,4% verhogen, maar in combinatie met wekelijkse life coaching wordt de productiviteit met 88% verhoogd. Lees meer….

 

HSP coaching

“Hoogsensitief” kan in onze samenleving soms een negatieve bijklank hebben, maar dat wil niet zeggen dat jij dat bent. We zijn op geen enkele wijze zwak of gebroken. En je hoeft niet “harder te worden”. HSP’s hebben gewoon een fijner afgesteld zenuwstelsel dan de rest van de bevolking, waardoor wij (ja, ik ben er ook een) informatie / stimuli kunnen oppikken en diepgaand verwerken die de meeste mensen niet eens registreren.

 

Dit kan eigenlijk een geschenk zijn, als een HSP eenmaal weet hoe hij ermee moet werken. Hoogsensitief zijn heeft veel voordelen. Lees meer….

Stress coaching

Gestrest voelen is iets dat we allemaal wel eens ervaren. Misschien veroorzaakt een situatie of gebeurtenis stress, of misschien is het onze reactie op iets waardoor we ons overweldigd voelen. Wat de reden ook is, stress treft ons allemaal.

 

Voor sommigen van ons is het echter een terugkerend probleem dat na verloop van tijd ernstige gevolgen kan hebben voor onze gezondheid en ons welzijn. Er zijn veel manieren waarop we kunnen leren om beter met stress om te gaan, waaronder het ontwikkelen van emotionele veerkracht en het introduceren van meer rust en ontspanning in onze routines, maar soms hebben we ondersteuning nodig.

 

Coaching kan helpen met stressmanagement, door begeleiding en inzicht te bieden om je te helpen beter met stress om te gaan.

Team coaching

Coaching van Good Health zal jou helpen bij het ontwikkelen van jouw personeel, jou helpen bij het ontwikkelen van jouw leidinggevende aanwezigheid en je coachen om betere besluitvormingsvaardigheden te ontwikkelen.

Ongeacht het type leider dat je bent, ongeacht de ervaring. De coaching stelt je in staat het respect van nieuwe en bestaande teamleden te verdienen, hen te motiveren en jou te helpen meer leiders te creëren.

Er zijn diverse mogelijkheden het team te coachen, of alleen via de leidinggevende al dan niet met een enkele sessie met het complete team, of individuen daarvan, of het volledige team in een coachtraject te nemen, etc. Onderneem meteen actie.

Relatie coaching

In elke relatie is er wel eens onenigheid. Ook is het niet abnormaal dat er periodes zijn waarin het gewoon even bar slecht gaat in een relatie. 

Vaak blijft iets echter onnodig lang duren waardoor de complete verstandhouding en dus de relatie er niet beter van wordt. 

Een scheiding die eenvoudig voorkomen had kunnen worden of een “ we blijven maar bij elkaar vanwege…” -reden die nergens een fundering heeft.

 

Vaak ligt onbegrip als basis van alle problemen en is het vanuit de huidige situatie niet meer mogelijk dit uit eigen beweging op te lossen.
Hiervoor is relatiecoaching uitermate geschikt, alleen of samen, soms al na een paar sessies alsnog een gelukkig leven samen. Maak je eerste stap naar een betere relatie

Hoe … (waarmee)

Video coaching

Coaching via een videoverbinding is een handige tussenoplossing voor degene die weinig tijd heeft of te ver weg woont om een afspraak op locatie te maken en die toch graag oogcontact heeft, wat bij telefonische coaching natuurlijk niet mogelijk is.

Lekker makkelijk tussen je andere afspraken in plannen en weer verder met je dag.

In ons geval gebruiken we hiervoor microsoft teams, daar heb je in principe geen extra software voor nodig, dit kan namelijk gewoon in je internetbrowser.

Als je het vaker gaat gebruiken en je meer functies wil, kun je een gratis app op je telefoon, tablet, computer of laptop installeren.


Als je online je afspraak maakt, krijg je automatisch de link voor het volgende coachgesprek in je mailbox. 

Wandel coaching

Onderdeel van de werkwijze van Good Health is dat het grootste gedeelte van alle coaching buiten en bij voorkeur bewegend wordt gedaan, met andere woorden; wandelcoaching.

Over de bewezen meerwaarde, de praktische uitvoering en waarom ik wandelcoaching inzet bij onder andere stress en burn-out lees je op deze pagina.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat wandelcoaching – een relatief nieuwe vorm van hulp – veel kan betekenen voor mensen die last hebben van chronische stress en zelfs burn-out.

Wandelcoaching is een vorm van coachen waarbij je wandelt in de natuur en ik als coach regelmatig de natuur actief inzet in het gesprek. De voordelen van wandelen in de natuur tijdens een coachingstraject zijn divers en per persoon verschillend. 

Plan gelijk je volgende wandelcoaching.

Telefoon coaching

Sommige mensen voelen zich fijner als iemand anders ze niet kan zien tijdens bepaalde gesprekken, of ze vinden het makkelijker omdat dat beter uitkomt in hun planning.


Speciaal daarvoor heb ik de mogelijkheid om telefonisch te coachen.

 

Dit doet niks af aan de kwaliteit van coaching, ondanks dat het soms makkelijker is elkaars gezichtsuitdrukking te zien, wordt het telefonisch coachen veel toegepast. 

 

Hiervoor hoef je dus niet op pad, jezelf op te maken of te kijken of je haar goed zit.


Ook de telefonische coaching kun je makkelijk online plannen.

 Face to face coaching

Face to face coaching, ja inderdaad gewoon elkaar aankijken terwijl we in een kamer, op een terras of een bankje zitten.

 

De meest traditionele manier om met elkaar in gesprek te gaan. Voor sommigen een vervelend gevoel, omdat ze hierbij bijvoorbeeld een echt “therapeut gevoel” krijgen, voor anderen de enige manier om een goed gesprek te kunnen hebben.

 

Deze manier van coaching is ook mogelijk bij Good Health, soms in een praktijkruimte, meestal op een bankje in het park of op een rustig terras. Af en toe ook gewoon bij de klant thuis.


Geef vooral je voorkeur van coaching aan als je contact opneemt voor een afspraak.