Leestijd: 2 minuten

Memoirist Anais Nin zei: “We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien ze zoals we zijn.”

Wat een krachtig statement. Het kader dat we rond ons leven plaatsen, is misschien niet de waarheid. Het is hoe we het zien. Wat betekent dat we ook de manier waarop we het zien kunnen veranderen.

We zien ze zoals we zijn

 

Hoe we dingen zien, houdt rechtstreeks verband met wat we hebben meegemaakt, wat we hebben gelezen, wie we hebben ontmoet en waar we hebben gewoond.

We creëren kernwaarden en het is moeilijk om deze te veranderen. Onlangs las ik over het Backfire-effect. Het artikel omschreef dat wanneer onze overtuigingen worden uitgedaagd, we in feite een reactie krijgen alsof we fysiek worden aangevallen en we neutraliseren dat gevoel door nog meer te vechten voor de overtuiging. Alsof we vechten voor ons leven.

Wat als we zouden besluiten dat de overtuiging waarvoor we moesten vechten was dat we alles konden doen? Dat we al onze dromen konden laten uitkomen? Dat we vandaag een nieuw hoofdstuk in ons levensverhaal kunnen beginnen en het einde volledig kunnen herschrijven? Wat als al onze vecht- of vluchtenergie overging in de overtuiging dat we alles hebben wat we nodig hebben om de verandering te zijn die we willen zien?

Het enige dat ons ervan weerhoudt alles te worden wat we moeten zijn, is de persoon in ons hoofd. Laten we die persoon iets anders geven om voor te vechten.

contact@good-health.nl– 0685223030