Leestijd: 4 minuten

Wie of wat is Good Health?

Good Health is ontstaan in het jaar 2000, tijdens een seminar van Marcel Sanders; een leerling en vriend van Tony Robbins.

Good Health was toen nog alleen nog maar een naam. Al snel werden er allerlei activiteiten rondom deze naam ontwikkeld. Inmiddels bestaat Good Health al bijna 21 jaar! (2021)

Kind

Als kind zat coaching al in mijn bloed, al was het toen vaak meer mentoring dan coaching. Omdat ik vaak de antwoorden wel had (deze kwamen plotseling in me op) kwamen vriendjes, vriendinnetjes en kennissen daarvan al tijdens de middelbare schooltijd naar me toe met hun problemen en andere levensvragen. Het waren allerlei diverse vragen op het gebied van school, relatieproblemen en problemen binnen het gezin. Steeds vaker werd ik om advies gevraagd, en dit is zo gebleven.

Op een gegeven moment liep ik zelf vast door de problemen: zowel door de problemen van al die mensen als door problemen die ik in mijn jeugd had ondervonden.

Nieuwe ik

Wat volgde was een lange weg aan trajecten, verschillende therapeuten en specialisten, medicatie en andere behandelingen. Dit hielp steeds maar een klein beetje, of werkte soms zelfs averecht.

Eind jaren ’90 kwam ik in contact met Marcel. Bij hem heb ik onder andere de weekend seminar ‘Life Revolution’ gevolgd (de Nederlandse versie van ‘Over the Line’ van Tony Robbins). Een heel weekend met vele anderen in een grote zaal, keihard met jezelf aan het werk met behulp van de kracht van de groep.

WOW, dit was oprecht een life revolution. Wat een bijzondere ervaring.

Het veranderde mijn leven radicaal en ik heb vele grote beslissingen gemaakt waardoor bijna niks meer was zoals het ooit geweest was. Een nieuwe IK was geboren!

Ervaringsdeskundige

Natuurlijk waren niet al mijn problemen hiermee direct opgelost, ik had nog steeds een lange weg te gaan. Deze weg heb ik ook bewandeld. Nog steeds werk ik dagelijks aan mijn eigen ontwikkeling. Mijn mening is: het moment dat je klaar denkt te zijn met zelfontwikkeling, dan is je leven voorbij.

Hiermee wil ik aangeven dat ik enorm veel ervaring opgedaan heb bij verschillende therapeuten, seminars, webinars, workshops, coaches, etc.

Daarnaast heb ik jarenlang in de jeugdzorg gewerkt. Tijdens dit werk heb ik veel contact gehad met ouders van kinderen en adolescenten. Door mijn coaching waren de ouders beter in staat om hun kinderen te begrijpen en tegemoet te komen aan de behoeften van deze kinderen. Ook heb ik een enorme hoeveelheid boeken gelezen van grote (en minder grote) trainers en coaches.

Het voelde toen nog niet compleet. Ik had het gevoel dat ik er meer mee moest doen, de kennis en ervaring wilde delen, met de ‘gave’ die ik als 13-jarige al had (ook op spiritueel gebied) en de opleidingen die ik inmiddels had afgerond (o.a. verzorgende IG, NLP Coach, Life Coach en Reiki Master). Met Good Health werkte ik zowel in mijn eigen praktijk als in de jeugd- en gehandicaptenzorg. Good Health deed onder andere ook Reiki, massage, voetreflexologie, pendelen en voedingsadvies.

Concrete stappen

Een paar jaar geleden heb ik besloten om mij vooral verder te ontwikkelen op het gebied van coaching. Ik merkte aan mezelf dat ik te vaak de rol van mentor aannam, waardoor ik problemen van anderen lastig van me af kon zetten.

Mede daardoor ben ik de opleiding tot NAC Life Coach gaan doen bij Marcel. Tony Robbins ontwikkelde een model wat inmiddels wereldwijd miljoenen mensen geholpen heeft en in Nederland door Marcel Sanders is doorontwikkeld voor de Europese markt. Ook hier heeft dit model bij duizenden mensen al bijgedragen aan een beter leven. Vol vertrouwen en enthousiasme ondersteun ik hiermee mensen in mijn omgeving om hun levenskwaliteit te verhogen!

Inmiddels heb ik ook meerdere Hypnotherapie opleidingen met hoog resultaat volbracht en ben ik hier enorm actief mee bezig; zowel in de praktijk als verdiepingsopleidingen doen, zodat ik nog beter in mijn vak wordt en mensen op vele vlakken kan helpen. Het is geweldig om het model van Tony te gebruiken in combinatie met de hypnotherapie. Ik bereik er overweldigende resultaten mee.

Ik blijf niet stilzitten, ik ben alweer bezig aan de volgende opleiding. Deze opleiding zal zeker niet de laatste zijn. Ook volg ik diverse workshops, webinars en trainingen en lees ik veel boeken die mij en/of mijn klanten kunnen helpen.

Wij mensen slaan veel informatie op en weten ontzettend veel. De volgende stap (de grote uitdaging) is bewustwording en actief aan de slag gaan met deze informatie.

Ik ondersteun je graag in dit proces en loop een stukje mee over jouw levenspad waardoor je daarna fijner, krachtiger, positiever en gelukkiger in het leven kan staan!